JERUSALEM ID

PROJECTE PEDAGÒGIC

La creació videogràfica i el documental constitueixen el fil conductor d’aquesta exposició. Ens remeten al poder de les imatges i el relat també en l’art contemporani. Ofereixen una mirada privilegiada per escodrinyar, amb ulls crítics, la violència suspesa que suporta la població dels territoris palestins i, per extensió, que podem trobar arreu del món.

Secundària i Batxillerat

La proposta pedagògica de Jerusalem ID conté tres aproximacions didàctiques a l’exposició per escollir la més adequada en funció del temps disponible, l’aprofundiment i la transversalitat amb què es pugui treballar.

  1. Visita comentada i guiada a l’exposició que inclou una petita dinàmica participativa, durada de 90 minuts (1,5hs) per a Secundària i 120 minuts (2hs) per a Batxillerat.

  2. Taller conduït i aplicat a l’exposició que inclou dinàmiques participatives, durada d’un matí (3,5hs). Recomanat per a 3r i 4t de Secundària o bé 1r i 2n de Batxillerat (sobretot el d’Arts i el d’Humanitats i Ciències Socials)

  3. Seqüència didàctica en tres moments pedagògics: activitat prèvia a l’aula (1h), visita (1,5hs) o taller (3,5hs) a l’exposició, i activitt posterior de creació a l’aula (3hs-4hs).

En tots els casos, es proposa una publicació al bloc i/o les xarxes socials de Jerusalem ID. Es farà un recull tant de les reflexions sorgides durant la visita o el taller a l’exposició (en format text i acompanyades d’una fotografia) com de les creacions escolars de l’activitat posterior a l’aula que se’ns remetin.

La idea és compartir tot el coneixement generat entre tots i totes, i també difondre’l envers la població en general, escampant-lo com una taca d’oli.

També us fem arribar alguns petits suggeriments per aplicar tot allò après a l’entorn. La idea és exposar i/o comunicar en el centre educatiu i/o barri alguns dels els aprenentatges assolits.


Per fer-ho, us apuntem algunes possibilitats: 

Cinefòrum amb un dels documentals: Semàfor racista (7’10”) o Jerusalem ID (31’22”) .

Exhibició de les creacions escolars al centre i/o al barri (també als webs). 

Escriptura d’una breu carta a la família per fer arribar les reflexions a casa.

Per disposar-ne durant la preparació de l’activitat al voltant de Jerusalem ID, es pot facilitar el dossier artístic de l’exposició.

DESCARRÈGA PDFfile://localhost/Dossier%20Servei%20Educatiu%20Jerusalem%20ID-6.pdf

Webs dels artistes

Mapasonor

www.mapasonor.com


Domènec www.domenec.net


Web de Teleduca: www.teleduca.org

EL PROJECTEJID_EL_PROJECTE.htmlJID_EL_PROJECTE.htmlshapeimage_5_link_0
TEXTOSJID_TEXTOS.htmlJID_TEXTOS.htmlshapeimage_6_link_0
VIDEOSJID_VIDEOS.htmlJID_VIDEOS.htmlshapeimage_7_link_0
REAL ESTATEhttp://www.domenec.net/?p=606&lang=Cahttp://www.domenec.net/?p=606&lang=Cashapeimage_8_link_0
DOCUMENTSJID_DOCUMENTS.htmlJID_DOCUMENTS.htmlshapeimage_9_link_0
PROJECTE PEDAGÒGICshapeimage_10_link_0
MAPASONOR + DOMÈNECJID_QUI_SOM.htmlJID_QUI_SOM.htmlshapeimage_11_link_0
AGENDAJID_AGENDA.htmlJID_AGENDA.htmlshapeimage_12_link_0

El programa educatiu de Jerusalem ID proposa fer un recorregut vivencial per Jerusalem Est amb la intenció d’adonar-nos i aprofundir en les situacions de violència suspesa que dia rere dia pateix la població palestina. Una sèrie de rutes i passeigs per la ciutat ens descobreixen allò que no es veu a simple vista. Ens ajuda a fixar la mirada i a comprendre. Les accions i els relats dels habitants que ens hi acompanyen ens van donant a conèixer el catàleg d’estratègies que desplega Israel per dificultar-los i impossibilitar-los la vida quotidiana.