Golha (flors)

 
 

El documental ens apropa a la realitat  de les dones a l'Afganistan, així com a les seves inquietuds, preocupacions, esperances i perspectives de futur.

El documental recull l'experiència i l'activisme d'associacions de dones afganeses, i fa un repàs de les mancances que tenen les dones a nivell social, institucional i polític a l'Afganistan a través d'entrevistes a diverses dones que conformen el moviment associatiu femení afganès.

En aquest sentit, "Golha (flors)" és també un directori  en format audiovisual de les principals ONGs de dones afganeses que treballen per tal de millorar la situació de la dona en el país i que formen part de la xarxa Afghan Women's Network.

 

Xarxa de dones afganeses

FITXA TÈCNICA

Golha (flors), 59 minuts, octubre 2004.

Una producció de Mapasonor amb la col·laboració de l'Associació per als Drets Humans a l'Afganistan (ASDHA)

EL DOCUMENTAL GOLHA

Els nostres materials s'adrecen a tothom, però alguns només els posem a l'abast d'entitats que vulguin fer difusió i sensibilització. Si voleu fer la petició d'algun d'aquests materials, envieu-nos un correu a afgancat@afgancat.org. El cost de l'enviament anirà a càrrec del sol·licitant.

ASDHA (Associació per als Drets Humans a l'Afganistan) treballa des de l'any 2000 amb projectes de cooperació al desenvolupament a l'Afganistan, així com de sensibilització per donar a conèixer la situació real de la dona en aquest país i arribar a crear xarxes de col·laboració i pressió per millorar-la.

La guia de recursos d'associacions de dones afganeses s'emmarca dins la campanya GOLHA, un projecte de sensibilització realitzat per ASDHA l'any 2005.

Els objectius d'aquesta campanya són:

  1. 1.Difondre  el treball que realitzen les organitzacions de dones a l'Afganistan

  2. 2.Crear una xarxa d'associacions  de dones catalanes i afganeses per tal de promoure la seva relació i col·laboració, així com un intercanvi d'experiències.

Dins la campanya Golha, una de les eines que juntament amb la guia d'associacions i l'exposició itinerant es van crear per fer difusió i sensibilització és el documental GOLHA.


A partir de la visualització del documental  "Golha (flors)", rodat a l'Afganistan l'agost de l'any 2004 per l'associació Mapasonor amb la col·laboració d'ASDHA, ASDHA planteja un vídeo-fòrum que permeti debatre la situació de la dona a l'Afganistan.

ASSOCIACIÓ DE CREACIÓ DOCUMENTAL

GOLHA

INICI - MENÚInici.htmlshapeimage_3_link_0

Versió íntegra del documental (VOSC)

Associació per als Drets Humans a l'Afganistan