Documentals Afganistan 

 

Mapasonor col·labora amb ASDHA (Associació pels Drets Humans a l’Afganistan) en els seus projectes i campanyes des de l’any 2000.

Fruit d’aquesta col·laboració, Mapasonor ha elaborat diversos documentals. En la següent secció podeu visualitzar-ne 4 d’ells.

Durante la guerra entre Afganistán y la URSS (1979-1989), Estados Unidos, Pakistán y Arabia Saudí armaron y entrenaron a grupos fundamentalistas islámicos para combatir contra las fuerzas soviéticas. Afganistán se convirtió así en un campo de batalla más de la Guerra Fría.

Con la retirada de las tropas soviéticas en 1989, los grupos fundamentalistas, -cada uno perteneciente a una etnia-, continuaron combatiendo entre ellos por el poder. A principios de los noventa cometieron auténticas atrocidades contra la población civil.

Con la aparición de los talibán en 1996, los grupos fundamentalistas se replegaran hacia el norte de Afganistán. Esta circunstancia se dará hasta los atentados del 11 de septiembre de 2001.

Estados Unidos recurrió a los grupos fundamentalistas para que les ayudaran a derribar el régimen talibán. Después, esos líderes militares reclamaron una recompensa: tener poder en el nuevo gobierno afgano. La comunidad internacional aceptó. Era mejor tenerlos a favor que en contra.

En consecuencia, actualmente en Afganistán los criminales de guerra son diputados en el Parlamento y tienen cargos de poder en el gobierno.

En marzo de 2007 aprobaron una ley de amnistía para asegurar su inmunidad. Fue la gota que hizo colmar el vaso. Las víctimas salieron a la calle.SHURA

Landai explica l’impactant història de la Nadia, una noia que es va fer passar per home per tal de sobreviure al seu país, l'Afganistan. Amb ella recorrem els espais íntims i geogràfics de la seva història.

LANDAI

Landai cuenta la impactante historia de Nadia, una chica que tuvo que hacerse pasar por un hombre para poder sobrevivir en su país, Afganistán. Con ella recorremos los espacios íntimos y geográficos de su historia.

El documental ens apropa a la realitat de les dones a l'Afganistan, així com a les seves inquietuds, preocupacions, esperances i perspectives de futur.

El documental recull l'experiència i l'activisme d'associacions de dones afganeses i fa un repàs de les mancances que tenen les dones a nivell social, institucional i polític a l'Afganistan a través d'entrevistes a diverses dones que conformen el moviment associatiu femení afganès.

En aquest sentit, "Golha (flors)" és també un directori en format audiovisual de les principals ONGs de dones afganeses que treballen per tal de millorar la situació de la dona en el país i que formen part de la xarxa Afghan Women's Network.

GOLHA

En 2001 cayó el régimen talibán en Afganistán y terminó una cruel guerra de casi 25 años. En marzo de 2002, Mapasonor visitó los afganos refugiados en Pakistán y entró en Afganistán provocando una situación desconocida para los afganos.

Kabul, how are you?

L’any 2001 va caure el règim talibà a l'Afganistan i s’acabà amb una cruel guerra de gairebé 25 anys. El març de 2002, Mapasonor va visitar als afganesos refugiats al Pakistan i després va entrar a l'Afganistan provocant una situació desconeguda pels afganesos.

ASSOCIACIÓ DE CREACIÓ DOCUMENTAL

DOCUMENTALS AFGANISTAN

L'Associació per als Drets Humans a l'Afganistan (ASDHA) és una entitat catalana que va néixer l'any 2000. El seu principal objectiu era donar suport a col·lectius de dones afganeses que clandestinament van crear escoles per a dones i nenes a l'Afganistan durant l'època dels talibans, en què l'educació estava prohibida per a la població femenina.

Actualment continuen treballant exclusivament a l'Afganistan en la promoció i defensa dels drets de les dones mitjançant projectes de cooperació al desenvolupament, així com en activitats de sensibilització i denúncia.

La visió dels fets de l'11 de setembre al les zones rurals aïllades de l'Afganistan, resulta xocant als nostres ulls. Documental sobre què van suposar els atemptats de l'11 de setembre a NY per a l'Afganistan. Afganesos de zones molt remotes del país parlen de com van viure aquell dia i el que van sentir.

L’11 S ens vam posar molt contents

La visión de los hechos del 11 de Septiembre en las zonas rurales aisladas de Afganistán, resulta chocante a nuestros ojos. Documental sobre qué supusieron los atentados del 11 de Septiembre en NY para Afganistán. Afganos de zonas muy remotas del país hablan de cómo vivieron aquel día y lo que sintieron.

CANAL 

MÒNICA 
BERNABÉhttp://www.youtube.com/user/monicabernabe